30.08.2011

Bagt laks med perlebygsalat

Uhm! En nordisk klassiker - bagt laks. Men i en ny og vel lidt eksotisk version med japansk-inspirerede smagsindtryk som soya, lime og ingefær, som sammen med fisken leder tankerne hen på delikat sushi... Opskriften er inspireret af Femina, som er et af de magasiner, der er virkelig gode til spændende opskrifter - udover Spis Bedre og Magasinet Mad, som jeg også ofte læser med stor fornøjelse. I det hele taget er blade med opskrifter noget jeg læser sluger i mig, som fashionista med det nyeste Vogue!
Middag til 4:
Ca. 600 g laksefilet (uden ben, men gerne med skind)

Soyadressing:
1 dl soya
Saften fra 3-4 lime
0,5 dl sukker

Kom soya, limesaft og sukker i en lille gryde og lad det koge op. Lad det dernæst simre ca. 5 min eller til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og lad det køle lidt af inden du sætter det på køl, mens resten forberedes.

Perlebygsalat:
2,5 dl perlebyg
1,5 spsk revet ingefær
3 avokadoer i tern
100 g babyspinat
1 forårsløg i tynde skiver

Skyld perlebyggen og kog den mør i saltet vand (ca. 15-20 min). Imens kan laksen anrettes på bagepapir på en bageplade og krydres med salt. Den skal nu bage i ovnen i 10-15 minutter ved 165 grader til den er knap gennemtilberedt.
Dræn overskydende vand fra perlebyggen. Rør soyadressingen sammen med ingefær og vend den lune perlebyg, avokado, spinat og forårsløg med dressingen. Når laksen er klar, anrettes salaten med den varme laks og middagen er serveret...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar