22.08.2011

Græsk pastasalat

Den her behøver ikke den store introduktion. En simpel pastasalat med lidt af det bedste fra Grækenland. Luk øjnene, tag en mundfuld og du befinder dig midt i et græsk eventyr af smagsindtryk..




Ingredienser (tilbehør til 4 personer):
250 g fuldkornspasta (jeg brugte konkylier)
500 g cherrytomater
1 stor rød peberfrygt
1 fed hvidløg
1 rødløg
Tørret oregano
Salt, peber
Gode sorte oliven, uden sten (efter smag - jeg brugte et halvt glas)
Grillede artiskok-hjerter (også efter smag - jeg brugte knap et helt glas)
200 g. rucola
Et halvt glas god fetaost

Sådan gør du:
Sæt vand i kog til pastaen og kog den al dente med salt. Skær rødløget i tynde både og steg den ved høj varme i olie på en pande. Tilsæt presset hvidløg, oregano, salt og peber samt hele cherrytomater og peberfrugt skåret i tern. Sautér det ved høj varme et par minutter til tomaterne begynder at sprække - endelig ikke længere - der skal stadig være bid i. Tag panden af varmen og lad den køle af.

Saml pastasalaten ved at vende pastaen med tomatblandingen, skyllet rucola, hele oliven samt artiskok-hjerter skåret i halve. Til sidst smuldres fetaosten udover og salaten er klar:

Bon appetit :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar