Tunfrikardeller er et rigtig godt bud på nem hverdagsmad, som man kan sætte på menuen igen og igen; de kan både varieres med hensyn til fyld og tilbehør, så på den måde danner de udgangspunkt for et hav af retter. Her er en frisk version med krydderurter, citron og chili:
Ingredienser (ca. 10 deller):
2 gode dåser tun i vand
1 løg
1 stort bdt. dild
1 stort bdt. persille
3-4 æg
2 spsk creme fraiche (eller lign.)
4 spsk rasp (eller groft mel)
1 citron
1 frisk chili
salt, peber
olie til stegning
Sådan gør du:
Pil og hak løget fint. Hak chili, dild og persille. Saml det hele i en stor skål.
Tilsæt tunen (hak den fint med en gaffel). Rør det sammen med citron, æg, creme fraiche, rasp, salt og peber til en våd fars, som du kan arbejde med på panden.
Varm olie op på panden og form farsen til deller med en ske. Steg dem ca. 5 minutter på hver side til de har fået en gylden stegeskorpe og er blevet lidt mørkere i kødet. Steg dem ikke længere, så de bliver tørre.
Haps. Så er der deller til aftensmaden - og måske nogle tilovers til frokosten næste dag :) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar