Aubergine er en fantastisk ting! Det har italienerne fundet ud af - de bruger den, hvor end de kan slippe af sted med det i deres madlavning.. Ofte som bi-ingrediens. Her er den til gengæld brugt som hovedingrediens og kommer derfor for alvor til sin ret. Disse fyldte aubergine er virkelig lækre - en fryd for både øjet og ganen:
Ingredienser (4 personer):
2 auberginer
1 squash
2 modne røde tomater
2 røde/gule peberfrugter
2 stængler bladselleri
1 frisk chili
300 g revet parmesan
3-4 skalotteløg
2 fed hvidløg
Timian efter smag
1 bundt persille
4 æg
Olivenolie
Fremgangsmåden:
Flæk de to aubergine og grav kødet ud med en spiseske (skallen skal bruges igen). Skær kødet i tern. Skær derefter også sqaush i fine tern. Salt det hele (også skallen) og sæt det til afdrypning i et dørslag.
Skær alle grøntsagerne i fine tern. Hak også løget og chilien fint. Få god varme på en stor pande. Start med et skæt olivenolie. Når olien er varm tilsættes løg, hvidløg og chili. Dernæst aubergine og squash. Så vendes de øvrige grøntsager i og steges møre.
Til sidst vendes timian (evt. frisk), hakket persille, let pisket æg samt det meste af parmesanen i grøntsagsblandingen. Aubergine-skallerne sættes på en bageplade og fyldes godt op med grøntsagsblandingen, hvorefter det sidste parmesan drysses henover.
Bag dem nu ved 185 grader i ca. 15 minutter til osten er let gylden. Spis dem som tilbehør eller sammen med en simpel grøn salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar