Mmmh, marcipanen gør konsistensen ekstra blød og konfekt-agtig, og de hele chokoladestykker knaser dejligt og tilfører denne ellers klassiske brownie ekstra meget chokolade. Der er altså tale om den absolut bedste brownie, hvis det står til mig...
Ingredienser
200 g smør
200 g mørk chokolade
100 g mel
3-4 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
200 g lys chokolade (hvid eller mørk kan selvfølgelig også bruges - jeg foretrækker den cremede lyse frem for den bitre mørke, som kommer frem i resten af kagen og den søde hvide...)
150 g revet marcipan
Tænd ovnen på 180 grader. Smelt smør i en gryde og kom mørk chokolade i. Lad smelte langsomt. Pisk imens mel, æg, sukker, marcipan, vanilje og salt til en
luftig konsistens. Vend derefter langsomt chokoladeblandingen i til den har taget hel, ensartet brun farve. Bræk den lyse chokolade i mindre stykker - nemmest mens den stadig er i indpakningen og vend det i dejen. Hæld dejen i en smurt form (min var ca. 30*10 cm). Bag i ca. 40 minutter - den vil stadig være våd inden i, når du tager den ud og skal herefter stå til den er kølet ned og herefter i køleskab så den får lov at 'sætte' sig og blive rigtig konfekt-agtig. Det er derfor bedst at lave den dagen inden den skal serveres - prøv til en god kop kaffe eller som desert med en klat vanilje-softice til :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar