Jeg har lavet denne ret et par gange nu og har været lige paf hver gang. Det er muligvis den ultimative opskrift på risotto! Jeg har altid elsket en god risotto med hvidvin, parmesan og safran. Denne opskrift kombinerer aromaen og konsistensen ved en lækker risotto med lidt sundhed uden at den bliver kedelig og mister sin charme. Perfekt!
Ingredienser til 2 pers.:
600 g. svampemiks
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
80 g. speltkerner
1 dl tør hvidvin
5 dl grøntsagsbouillon
Ca. 0,5 broccoli-hoved
Revet parmesan
1 dl tørret timian og basilikum
Salt, peber
Olie
Det er ganske simpelt:
Svampene skæres i skiver og steges i olie. Skalotte- og hvidløg hakkes og tilsættes.
Derefter tilsættes speltkernerne og hvidvinen, og der gives god varme i et par minutter. Så skal risottoen mættes med bouillon ad flere gange i 20-30 min. Pas på med at hælde for meget væde ved - lad speltkernerne suge stille og roligt. Rør lidt undervejs, så de ikke brænder på.
Lidt inden risottoen er al dente tilsættes først krydderier, så broccoli-buketter, så de når at koges møre. Det tager ca. 3-5 min. Når risottoen er klar skrues der helt ned for varmen, og parmesanen rives ned i gryden. Der må endelig ikke spares på osten :)
Så kan risottoen anrettes med nogle store rejer, varmrøget laks, kammuslinger eller hvad man nu har lyst til. Selv synes jeg, den er bedst med rejer, fordi der er så kraftig smag i risottoen, så retten godt kan blive for tung med fed fisk til. Jeg pynter den også med lime, som dryppes udover og giver et friskt touch. Voila, så har man en helt fantastisk, sund udgave af den italienske klassiker ;)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar