15.06.2011

Mexikanske Fajitas med fyld af svampe og peberfrugt

Jeg er vild med mexikansk, men efter jeg i et halvt års tid nu har været lidt semi-vegetar og ikke spist kød, er det længe siden den slags har stået på menuen, da de traditionelle mexikanske retter indebærer enten hakket okse, okse- eller kyllingestrimler. I hvert fald i det her hjem. Men nu savnede jeg efterhånden den der smagskombination af chili, avokado, lime, cheddarost osv., som kun det mexikanske køkken kan fremtrylle! Så jeg kastede mig ud i de her fantastiske mexikanske fajitas, som er hvedepandekager stegt på panden med grøntsagsfyld og cheddarost. Og med en bønnedip og avokadosalat til, blev præcis som de skulle. Et virkelig lækkert bud på ægte mexikansk mad - men på semi-vegetar-manér.

Jeg brugte (til 4 personer):
4 hvedetortillas med chili/jalapeno
250 g cheddar ost

Svampefyld:
Olivenolie
500 g. svampemiks
1 spsk. soya sauce (tamari kan alternativt bruges)
Friskkværnet peber

Peberfrugtfyld:
3 peberfrugter
1 chili
1 rødløg
2 fed hvidløg
Saften af 1 lime
En lille håndfuld mexicanske krydderier (jeg brugte Taco-krydderi fra SantaMaria og basilikum)

Bønnedip:
1 ds. hvide bønner
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 tsk. citronsaft
Tørret spidskommen og koriander efter smag
Salt og peber

Avokadosalat:
3 avokado
250 g tomater
1 rødløg
1 chili
Saft af 2 lime
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Til at starte med lavede jeg tilbehøret. Til bønnedippen blendes alle ingredienser blot sammen og sættes på køl. Og med hensyn til avokadosalaten skæres avokado og tomater i mundrette stykker, rødløg og chili hakkes fint, og det hele blandes sammen og stilles på køl. Så er det klar til servering.
Nu laves fyldet til fajitas. Svampene skæres i skiver og steges i olien til de er møre. Så tilsætter du soya-saucen og peber og lader det simre lidt. Derefter sætter du svampene til side. I væden fra sampene steges peberfrugten skåret i tynde skiver sammen med finthakket rødløg og chili. Du kan evt. tilsætte lidt mere olie. Hvidløgen presses udover og limesaften tilsættes. Efter 6-7 minutter tilsættes krydderierne; salt, peber og mexikanske krydderier efter smag. Når det nu er stegt lidt sammen sættes det også til side.

Tag panden af varmen og arranger en tortilla med cheddar drysset på den ene halvdel samt svampe- og peberfrugtfyld og til sidst endnu et lag drysset ost øverst. Så folder du den anden halvdel henover som låg og sætter panden over varmen. De skal stege ca. 3-4 min. på hver side ved ret høj varme til osten er smeltet og tortillaen bliver varm og sprød.
Servér den lune fajita med avokadosalaten, bønnedip og eventuelt tomat-salsa. Mine blev dog så krydrede, at jeg måtte undlade salsaen og istedet spiste en lille klat græsk yoghurt til for at balancere det stærke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar