Jeg brugte (til 4 personer):
4 hvedetortillas med chili/jalapeno
250 g cheddar ost
Svampefyld:
Olivenolie
500 g. svampemiks
1 spsk. soya sauce (tamari kan alternativt bruges)
Friskkværnet peber
Peberfrugtfyld:
3 peberfrugter
1 chili
1 rødløg
2 fed hvidløg
Saften af 1 lime
En lille håndfuld mexicanske krydderier (jeg brugte Taco-krydderi fra SantaMaria og basilikum)
Bønnedip:
1 ds. hvide bønner
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 tsk. citronsaft
Tørret spidskommen og koriander efter smag
Salt og peber
Avokadosalat:
3 avokado
250 g tomater
1 rødløg
1 chili
Saft af 2 lime
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Til at starte med lavede jeg tilbehøret. Til bønnedippen blendes alle ingredienser blot sammen og sættes på køl. Og med hensyn til avokadosalaten skæres avokado og tomater i mundrette stykker, rødløg og chili hakkes fint, og det hele blandes sammen og stilles på køl. Så er det klar til servering.
Nu laves fyldet til fajitas. Svampene skæres i skiver og steges i olien til de er møre. Så tilsætter du soya-saucen og peber og lader det simre lidt. Derefter sætter du svampene til side. I væden fra sampene steges peberfrugten skåret i tynde skiver sammen med finthakket rødløg og chili. Du kan evt. tilsætte lidt mere olie. Hvidløgen presses udover og limesaften tilsættes. Efter 6-7 minutter tilsættes krydderierne; salt, peber og mexikanske krydderier efter smag. Når det nu er stegt lidt sammen sættes det også til side.
Servér den lune fajita med avokadosalaten, bønnedip og eventuelt tomat-salsa. Mine blev dog så krydrede, at jeg måtte undlade salsaen og istedet spiste en lille klat græsk yoghurt til for at balancere det stærke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar