14.06.2011

Linguine al salmone

Mmmh... mums!
Her er der virkelig tale om ægte italiensk kræs med kombinationen af hvidløg, hvidvin, persille og citron. Opskriften er inspireret af kogebogen Pasta Nostra (absolut must-must-must-have kogebog), hvor et par ægte italiensk-entusiaster præsenterer autentiske italienske pastaretter med de lækreste billeder til (ren mad-pornografi!). Jeg udviklede den lidt, da det er næsten umuligt for mig at følge en opskrift slavisk uden at blive inspireret af, hvad der ligger i skabet, som kan give retten et pift. Anyway - Jeg blev fan efter første mundfuld. Den smager fantastisk, og så tog den under 1/2 time at lave. Så det er bare at gå igang:

Ingredienser, 2 pers:
200 g. fuldkorns-linguine (hvad jeg lige havde i skuffen - al pasta kan i princippet anvendes)
1 fed hvidløg
1/2 frisk fennikel
1 chili
Olivenolie
200 g. røget laks
Ca. 1/2 dl tør hvidvin
Ca. 1 dl madlavningsfløde
Revet skal fra en halv citron (øko selvfølgelig)
Ca. 1 dl hakket persille
Revet muskatnød
Lidt salt

Du gør sådan her:
Finhak fennikel og og chili og svits det på en pande i olien sammen med presset hvidløg. Skær laksen i mundrette stykker og kom dem på panden. Lad simre indtil laksen har skiftet farve og ikke længere er gennemsigtig. Imens kan du koge pastaen i rigeligt med velsaltet vand, som anvist på emballagen - den passer sig selv, mens du koncentrerer dig om saucen:


Tilsæt hvidvinen og lad det simre et par minutter. Så tilsætter du fløden og river citronskal og muskatnød over efter smag. Persillen hakkes og tilsættes også (jeg synes det nemmeste er, at klippe persillen med en køkkensaks i en kop/et glas). Retten kan nu koge ind et par minutter og smages til med lidt salt inden den skal nydes. Anret saucen på en bund af pastaen og gå ægte italian style og drys med friskrevet parmesan og friske krydderurter som persille eller basilikum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar