Ingredienser (ca. 25 stk.):
1/2 pakke forårsrulledej (fås hos enhver kinesisk biks)
1 stor porrer
1 kvart hvidkålshoved
2 rød peberfrugt
3 forårsløg
3 gulerødder
Frisk ingefær
Grøn karrypasta og soya efter smag
- Brug evt. andre grøntsager eller kødstrimler alt efter hvad du har/har lyst til!
Fremgangsmåde:
Snit grøntsagerne i tynde strimler - så tynde som det nu er muligt, og sautér dem alle ved høj varme. Når de er faldet lidt sammen tilsættes frisk revet ingefær, karrypasta og soya efter smag - jeg sparer ikke på det, da jeg godt kan lide dem ret spicy. Pas på med at give grøntsagerne alt for længe - de må stadig gerne være lidt sprøde. Pak forårsrulledejen ud ad emballagen og læg den på en tallerken med et fugtigt viskestykke over så den ikke tørrer ud, mens du folder rullerne. Brug et spækbræt til at folde rullerne på. Læg dej-stykkerne med snippen ned mod dig selv, kom en klat fyld på den nederste del af kvadratet, rul én gang og fold siderne ind, rul derefter helt sammen. Et godt trick er at fæstne snippen ved at lave en tyk blanding af mel og vand og smøre på enden inden der rulles helt sammen.
Tag en høj pande og kom godt med olie i - varm det op til det er virkelig varmt. Placér så rullerne i olien og steg dem på hver side i 3-5 minutter. De kan også bages i ovnen på 200 grader, hvis de pensles godt med olie. Så skal de have 10-15 minutter.
- Jeg spiste en gang stegte ris med grøntsager (squash, peberfrugt, løg) og en sur-sød chilisauce til... Hvis du er i tvivl om, hvordan rullerne skal foldes og steges, så tjek linket herunder fra MadBio.com :
http://www.madbio.com/video/1480945/de-sprdeste-hjemmelavede
Ingen kommentarer:
Send en kommentar