12.05.2012

Basilikumpesto med semidried tomater og chilisauce

Der findes ingen pesto så lækker som en hjemmelavet én af slagsen lavet med råvarer af den bedste kvalitet. Denne her, med lidt chilisauce i, er intet mindre end fantastisk. Det tager tid at stå og snitte ingredienserne fint, men det er en del af charmen, og jeg laver altid en stor portion, så der er til et par dage...


1 stor portion (8-10 personer):
50 g pinjekerner
150 g semidried tomater
120 g parmesanost
2 store fed hvidløg
4 store håndfulde frisk basilikum
1 spsk sød chilisauce
1 dl olivenolie
Salt og peber

Riv parmesanen i en skål. Hak de andre ingredienser fint og kom det i skålen efterhånden. Krydr med salt og peber. Vend det med chilisaucen og olien - lidt ad gangen - til konsistensen er som en fast grød. Smag til og suppler evt. med ekstra salt, peber, hvidløg, tomater, basilikum e.l.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar