27.03.2012

Thai-suppe med tigerrejer og nudler

Her kommer en suppe, der sender dig direkte til Thailand. Alle de rigtige smage er der i en kombination af chili, hvidløg, ingefær, karrypasta, koriander og citrongræs...


Ingredienser, til 4 personer:
350 g. tigerrejer
1 liter bouillon (grøntsags- eller fiskebouillon)
250 g. champignon, skåret i tynde skiver
2 stængler citrongræs, snittet i tynde skiver
4-5 forårsløg, snittet i tynde skiver
1,5 spsk. ingefær, revet
1 stærk chili, fintrakket
2 fed hvidløg
2 tsk. grøn karry pasta
Evt. lidt fish-sauce
En håndfuld hakket koriander
Olie til stegning

Tilbehør: Fuldkornsbrød (Jeg brugte Il Forne's nye fuldkorns-flüte fra frost)

Fremgangsmåde:
Svits rejerne i en stor gryde i ét fed hvidløg og en tredjedel af chilien - kun få minutter på hver side. Læg dem til afkøling på en tallerken. Kom lidt ekstra olie i gryden og svits forårsløg og champignon med citrongræs, revet ingefær, resten af chilien, grøn karry pasta og et fed hvidløg. Gør imens bouillonen klar i en lille gryde. Når bouillonen er klar tilsættes først fish-sauce, hvis du ønsker det, og herefter bouillonen samt ca. en halv liter ekstra vand. Lad suppen koge lidt op og skru så ned for varmen og lad den simre imens brødet bages i ovnen. Inden servering tilsættes rejerne, pillede, og koriander.

25.03.2012

Anbefaling: Café Norden

Foråret lister sig ind over os! For mig betyder det tid til at give garderoben et friskt pust med sæsonens lyse, nye farver, og så betyder det café-hygge. For ingen shoppe-tur uden en tur på café, enten til en kop kaffe eller til en lækker frokost - hvor man sidder og nyder det gode vejr og gør status over sæsonens indkøb og livet i det hele taget. Og i den forbindelse er der et sted, jeg vender tilbage til igen og igen - Café Norden ved Storkespringvandet.  For det første ligger den jo perfekt i forhold til i hvert fald mine faste must-visit steder på shoping-ruten, for det andet er der god udsigt ud over Strøgets byliv - ja, jeg kan altså godt lide at betragte mennesker. For det tredje er maden helt suveræn med lækre råvarer, gode smage og kombinationer af ingredienser - man ender altid i et dilemma mht. hvilken sandwich eller salat det nu skal være denne gang. Og for det fjerde er portionerne gigantiske - man får virkelig noget for sine penge, for ja, stedet er da i den dyre ende, qua den eftertragtede beliggenhed. Men, men, men, det er altså det hele værd.



Igår vovede jeg mig så ud i en ny ret - selvom parma-pastaen, tunsalaten og auberginesandwichen også kaldte på mig - en broccoli-salat med aubergine og alverdens lækkert fyld; rødløg, ristede nødder og blommer og et stykke bruchetta med den lækreste gedeost toppet med kandiserede æbler og timian. Mums, det var godt nok lækkert og hermed min nye favorit på Norden og ja, på caféerne i indre by's shoppeområde i det hele taget!

19.03.2012

Ægte hjemmelavede thai-forårsruller

Uh, de er altså gode dem her! Med forårsrulledej fra en kinesisk købmand bliver overfladen helt perfekt sprød, og med de rigtige fintsnittede grøntsager med soya og grøn karry inden i, smager de bare helt rigtigt af thai. Det tager sin tid - først at snitte grøntsager, sautere dem, så samle rullerne og til sidst stege dem i olie - men resultatet er det hele værd. Lav en stor portion og frys ned - så er der til tilbehør til wokken eller tapas-bordet et stykke tid...

Ingredienser (ca. 25 stk.):
1/2 pakke forårsrulledej (fås hos enhver kinesisk biks)
1 stor porrer
1 kvart hvidkålshoved
2 rød peberfrugt
3 forårsløg
3 gulerødder
Frisk ingefær
Grøn karrypasta og soya efter smag
- Brug evt. andre grøntsager eller kødstrimler alt efter hvad du har/har lyst til!

Fremgangsmåde:
Snit grøntsagerne i tynde strimler - så tynde som det nu er muligt, og sautér dem alle ved høj varme. Når de er faldet lidt sammen tilsættes frisk revet ingefær, karrypasta og soya efter smag - jeg sparer ikke på det, da jeg godt kan lide dem ret spicy. Pas på med at give grøntsagerne alt for længe - de må stadig gerne være lidt sprøde. Pak forårsrulledejen ud ad emballagen og læg den på en tallerken med et fugtigt viskestykke over så den ikke tørrer ud, mens du folder rullerne. Brug et spækbræt til at folde rullerne på. Læg dej-stykkerne med snippen ned mod dig selv, kom en klat fyld på den nederste del af kvadratet, rul én gang og fold siderne ind, rul derefter helt sammen. Et godt trick er at fæstne snippen ved at lave en tyk blanding af mel og vand og smøre på enden inden der rulles helt sammen.

Tag en høj pande og kom godt med olie i - varm det op til det er virkelig varmt. Placér så rullerne i olien og steg dem på hver side i 3-5 minutter. De kan også bages i ovnen på 200 grader, hvis de pensles godt med olie. Så skal de have 10-15 minutter.



- Jeg spiste en gang stegte ris med grøntsager (squash, peberfrugt, løg) og en sur-sød chilisauce til... Hvis du er i tvivl om, hvordan rullerne skal foldes og steges, så tjek linket herunder fra MadBio.com :
http://www.madbio.com/video/1480945/de-sprdeste-hjemmelavede