Ikke mange ting ved efteråret huer mig. På trods af naturens smukke farver er efterår for mig mest lig med koldere, mørkere tider. Mere tid indenfor end ude. Men én ting jeg dog elsker er, at det nu er suppetid. Sæson for rodfrugter, græskar osv. og behov for at varme kroppen igennem med en rygende varm suppe. Og der er et væld af muligheder. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til suppens kunst. Der er næsten en suppe til hver dag vinteren igennem; græskarsuppe, tomatsuppe, rødbedesuppe, thaisuppe, jordskokkesuppe, linsesuppe, gulerodssuppe, ærtesuppe - for bare at nævne de første, der falder mig ind.
Startskuddet på suppe-sæsonen var for mit vedkommende en hokkaidosuppe, som jeg lige siden sidste efterår har set frem til at lave igen. Den er både rund og stærk i smagen på samme tid og er blevet én af mine absolut favoritter. Her kommer den:
Til 4 personer skal bruges:
1 hokkaido græskar uden skal
1 løg
2 bagekartofler
3-4 gulerødder
1 frisk chili
2 laurbærblade
1 fed hvidløg
Lidt frisk korriander
Frisk ingefær
Salt, peber
Olivenolie
Tilbehør:
Græsk yoghurt
Ristede græskarkerner
Lunt brød
Sådan gør man:
Flæk græskaret og fjern kernerne med en spiseske. Skær derefter græskaret ud i grove stykker og steg dem i olivenolien ved middel varme. Skær imens de andre grøntsager i grove stykker/skiver.
Tilsæt løg, presset hvidløg, kartofler, gulerødder og laurbærblade og tilsæt så vand, så det halvt dækker grøntsagerne. Læg låget på og lad det koge i ca. 15 minutter til grøntsagerne er meget møre. Tilsæt chilien, finthakket.
Blend suppen med en stavblender og tilsæt vand indtil suppen har den rette konsistens. Smag til med salt, peber, frisk korriander og friskrevet ingefær og så kan suppen stå og simre indtil spisetid.
Server suppen med græsk yoghurt (eller creme fraiche e.l.), ristede græskarkerner og lidt lækkert brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar