Idag har jeg stået i køkkenet og vendt den ene linsedelle efter den anden. Ny kostplan står på masser af protein, sundt fedt og gode næringsstoffer og mindre sukker og kulhydrat. Efter at have købt mig et lille apotek af hampeproteinpulver, fiskeoliekapsler, urtedrik og vitaminer, var linsedellerne næste skridt i den retning. Linserne er en af de rigtig gode kilder til at få masser af protein, fordi de kan bruges på så mange måder i madlavningen - i supper, salater og ja, minsandten også i frikadeller. Så nu ligger der et godt lager af linsedeller i min fryser - klar til at blive lunet til frokosten eller aftensmaden, som et alternativ til kød. Selvfølgelig måtte jeg lige smage på dem og de er virkelig lækre med sprøde græskarkerner og spicy krydderier - mit lille protein/fedt projekt bliver ingen sag!
Opskriften:
Ingredienser:
2 dl linser (jeg brugte sorte belugalinser)
1 dl græskarkerner
1 dl havregryn
1 dl mel
1 dl olie
1 finthakket løg
3 tsk karry
3 tsk paprika
1/2 tsk røget paprika
Saft fra 1/2 citron
1 spsk sojasauce
1 tsk salt og godt med peber
Kog linserne i letsaltet vand efter anvisningen - der må gerne være lidt bid i. Kom bagefter linserne i en skål og bland med grofthakkede græskarkerner, hakket løg og de øvrige ingredienser og lad massen hvile 5-10 min inden de formes til små deller og steges i olie til de er brunede på hver side.
(Tilsæt evt. lidt vand i massen, hvis den er for tør, inden du sætter den til at hvile)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar