Torsdagsmiddagen med mor og lillesøster stod på en ægte gang tøsemad; pasta-spinatfad med tomatsalat, hummus og lunt brød..
Pasta-spinatfad (4 personer):
250 g fuldkornspasta
1 dåse hakkede tomater med basilikum
400 g spinat
200 g ærter
1 håndfuld hakket frisk basilikum
1 finthakket chili
1 fed hvidløg
200 g tyk græsk yoghurt
100 g revet parmesan
Pastaen koges efter anvisningen. Imens røres de hakkede tomater med finthakket chili, presset hvidløg, frisk basilikum, salt, peber og evt. andre krydderier i et smurt ovnfast fad. Pastaen blandes i og ovenpå tilsættes ærterne og spinaten. Rør yoghurten med parmesan, salt og peber og hæld det øverst. Riv evt. lidt mere ost over og sæt fadet i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.
Tomatsalat
400 g cherrytomater (stilktomater er også gode)
1 lille rødløg, skåret i både
1 chili, fint hakket
1 fed hvidløg, presset
1 kugle mozzarella ost, skåret i skiver
Frisk basilikum, plukket
Salt og peber
Olivenolie til stegning
En pande med olivenolie sættes til at varme op. Når den er godt varm kommes chili på indtil smagen kommer frem (til det begynder at svide i øjnene). Dernæst skrues der lidt ned for varmen, tilsættes hvidløg, rødløg og cherrytomaterne samt salt. Når tomaterne begynder at sprække slukkes der for varmen og blandingen må lige stå og køle lidt af. Derefter anrettes den på et fad med mozzarella, frisk basilikum og friskkværnet peber på.
Hummus
2 dåser kikærter
Saft fra 1 citron
1 spsk tahin
1 fed hvidløg
Spidskommen efter smag
Salt og peber
Lidt vand
Det hele blendes sammen med en stavblender til man har opnået den rette konsistens - man kan tilsætte vand/citronsaft indtil konsistensen er tilpas fast/flydende.
Så kan det hele serveres med lidt lunt brød til og tøsesnakken kan begynde...:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar