Her kommer en opskrift jeg ikke kan få nok af. Sådan er det generelt med de opskrifter, jeg er blevet inspireret til i pasta-kogebogen Pasta Nostra, som jeg også hidtil har omtalt som den ultimative kogebog for italiensk/pasta entusiaster som jeg selv! Den er ikke til at komme uden om. Så simpelt er det. Og her er en gratineret ret, såkaldt Timballo di penne con melanzane, som er en fantastisk kombination af pasta, aubergine, grøntsagstomat-sauce og lækre oste, som bare smelter i munden. Værsgo':
Ingredienser til 4 personer
400 g penne
2 aubergine
1 løg
1-2 selleristilk
2 gulerødder
10 basilikumblade
1 chili
500 g purerede tomater
Urtesalt
Olie til stegning
1 tsk sukker
2 æg
250 g bøffelmozzarella
50 g parmesan
1 kop tørre brødkrummer
Fremgangsmåde
Du får det bedste resultat, hvis du lader auberginerne udvande i mindst to timer. Skær dem i skiver og læg dem i pres med salt imellem (f.eks. i et dørslag med en gryde fyldt med vand ovenpå). Sæt ovnen på 175 grader. Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand og skyl den i koldt vand. Imens steger du aubergineskiverne i rigeligt med olie ved høj varme - de skal nærmest friteres. Læg dem på et stykke køkkenrulle og tør dem gerne lidt af, så det overskydende olie absorberes. Hak løg, chili, selleri, gulerod samt basilikum og sauter det i olivenolie. Tilsæt de purerede tomater samt salt og sukker og kog saucen ved lav varme i 15-20 minutter. Så kan du efterhånden gøre gratinen klar til ovnen. Pisk æg og vend pastaen i dem. Smør et ovnfast fad og læg pastaen, aubergine og tomatsaucen op i. Bland det hele godt sammen og drys brødkrummer og riv parmesan udover. Så skal herligheden gratinere i ovnen i ca. 20 minutter inden den er klar til servering...
Gratinen efter en tur i ovnen.. Ahmm :) |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar