Vi har alle sammen vores ting, når det kommer til julens søde sager. Nogle ser frem til vaniljekransene, nogle skal bage brunkager, andre er til specier... Min ting er de her italienske biscotti med marcipan i en julevariant, som jeg selv har sat sammen, så jeg synes de er helt som de skal være.
Giver ca. 2 bageplader:
250 g mel
250 g sukker
3 æg
150 g hele mandler, groft hakkede
200 g rå marcipan
1/2 tsk bagepulver
Korn fra en vaniljestang (eller ca. 2 spsk vaniljesukker)
Saften fra en appelsin
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljekornene og hele mandler sammen. Smuldr. marcipanen i og tilsæt appelsinsaft, kanel og kardemomme. Saml dejen med sammenpisket æg og del den derefter i 3 lange pølser, som er ca. 4 cm bredde. De skal ikke ligge for tæt, da dejen er meget klistret og flyder en del ud - brug evt. to bageplader så der er god afstand omkring dem.
Bag først kagerne i 20 min. ved 175 grader - tag dem så ud og skær dem i skiver og skil dem ad inden de sættes i ovnen igen og bages færdig ved 200 grader i ca. 15 min. Måske nærmere 12-15 min. Ikke mere, så bliver de rigeligt hårde. Herefter sættes de til afkøling inden de opbevares i en kagedåse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar